Möt vår nya vd Daniel Önnerby

14 Feb | 2023

Foto Intermezzons vd Daniel Önnerby

Efter nästan 20 år på Intermezzon så tar Daniel Önnerby över som vd. Han är “pappa” till vår egna lärplattform Palms och den som basat över vår utvecklingsavdelning.

Med riktningen framåt och fokus på vilka funktioner som gör livet aningen lättare i utbildningsvärlden, är Daniel den som ser till att Palms-kundernas önskemål faktiskt blir verklighet.

Berätta om dig, vad har du gjort på Intermezzon sedan du började här?

Jag började som utvecklare och skulle göra coola miljöer och komponenter för Intermezzons utbildningar och sedan även utveckla ett authoring tool. Utvecklingen tog dock rätt snart en twist och vi fokuserade istället på värdet av mätningarna vi gjorde på utbildningarna. Eftersom inga andra system kunde göra detta så växte idén om att bygga ett LMS där kompetensmätning och kompetensprofiler är i fokus. Resultatet är Palms. 20 år i e-learningbranchen har satt sina spår. Det är mycket erfarenheter som jag har nytta av i mitt jobb dagligen.

Varför har du blivit kvar här i nästan 20 år?

Det jag har alltid sagt lite på skoj att jag ska sluta när jag har utvecklat klart Intermezzon Authoring tool. Nu blev ju inte detta av, så det har bara rullat på. Skämt åsido så tycker jag att det vi gör på Intermezzon betyder något. Jag drivs av att ha nöjda kunder och jag ser att systemen används och uppskattas. Då vet jag att vi gör något rätt och jag blir inspirerad av att fortsätta att utveckla det vidare. På intermezzon får jag jobba med allting också, tillsammans med kunderna, tillsammans med fantastiskt kompetenta och trevliga kollegor och möjligheten att utveckla vår egna produkt. Sen har vi jävligt roligt på vägen.

Som vd, vad ser du blir viktigast för Intermezzon under 2023?

Med kombinationen av simuleringspedagogik, bakomliggande LMS med mätbarhet och blended learning så kan vi få våra kunder att växa enormt mycket. Kombinationen är verkligen svårslagen och vi behöver fokusera på att hjälpa våra kunder med detta. Men det är också viktigt att skilja på kompetenshöjande utbildning och kunskapshöjande information och det är här Intermezzon har sin styrka. Detta gäller ju framförallt i den lågkonjunktur vi är på väg in i då företag behöver extra mycket hjälp för att växa. Det är lätt att dra in på utbildning under en lågkonjunktur, men i långa loppet så är det då man behöver det som mest.

Vad gör du när du inte är på Intermezzons kontor på Kungsgatan?

Jag bor i ett radhus i Stenkullen utanför Göteborg med min familj. Jag älskar att att gå till gymmet. För mig fungerar gymmet lika mycket som en samlingsplats för alla vänner som ett ställe att träna på. Jag spelar också i ett band – Vogon Poetry- med den lite omoderna genren ”synthpop”. Resten av min fritid går år utvecklingsprojekt som min cocktailsida gargleblasters.com, mycket matlagning och och så håller jag och några vänner på att utveckla ett kortspel.

Mer läsvärt

Intermezzon = Palms

Intermezzon = Palms

Vi justerar vårt erbjudande, nu är vår smarta utbildningsportal Palms vår huvudprodukt och fokus.

Palms 4.9 – Coacha överallt och när ni vill

Palms 4.9 – Coacha överallt och när ni vill

Ni tycker till, vi lyssnar och förbättrar! Palms 4.9 kommer med en rejält uppdaterad coachningsfunktion. Med en ny layout som är särskilt framtagen för alla er där ute som coachar (och coachas) via mobilen.