Mediehuset som la i en ny växel

En tuff marknad där gamla sanningar ständigt utmanas. Ett traditionsrikt mediehus med blicken mot nya möjligheter. Och en digital plattform där medarbetarna tränas att ta nästa steg. Bonnier News Sales har valt att växla upp.

Bonnier News har Sveriges starkaste varumärken som Dagens Nyheter och Expressen, lokala dagstidningar som Sydsvenskan och Gefle Dagblad. Lägg därtill livsstilsmagasin och online-tv med mera och du har ett mediehus som syns över hela Sverige. Men marknaden är tuff då medielandskapet ständigt ritas om. 

Annonsintäkter har alltid varit en stor del av inkomsterna och när läsarnas vanor har bytts har många stora medieaktörer gått i graven till förmån för jättar som Google och Facebook. För Bonnier News Sales har det istället handlat om att anamma det nya och se möjligheterna bland de växande utmaningarna. Det är smarta annonsplatser som gör att rätt annonsör träffar rätt målgrupp, mikroauktioner som avgör vilken annons som hamnar var och dessutom har man startat nytänkande samarbeten som Early Bird där paket delas ut med tidningsbudet. 

Nya sätt att tänka och agera ska förstås förankras i organisationen och nå de som varje dag har kontakt med kunderna. Tillsammans med Intermezzon har lärplattformen Bonnier Palms byggts upp. Här får medierådgivarna ett ambitiöst utbildningsprogram med kurser om det nya medielandskapet, marknadsföring och inte minst Bonnier News Way of Sales – hur medierådgivarna ska agera i kundmötet.

– Intermezzon har varit en stark och kompetent partner under Bonnier News Sales utveckling och implementeringen av kompetensplattformen Bonnier Palms, berättar Anna Granditsky annons- och strategichef på Bonnier News Sales. Vi har snabbt fått ett högt internt engagemang kring plattformen och den pedagogiska strukturen gör att våra medarbetare har lätt att ta till sig våra interna utbildningar.

Vi har haft ett nära samarbete där vi har utvecklat innehåll och tillsammans med Intermezzon – men våra interna avdelningar har också varit mycket involverade i framtagningen av material och på så sätt har vi ytterligare förstärkt engagemanget internt. Detta är något jag varmt rekommenderar.

Anna Granditsky

Annons- och strategichef, Bonnier News Sales

I kurserna ingår interaktiv teori och simulerade möten som ser till att medierådgivarna både får till sig rätt kunskap men också får träna på den i realistiska scenarion. Det sker mätbart så att varje medarbetares utveckling går att kartlägga.

– Vi har haft ett nära samarbete där vi har utvecklat innehåll och tillsammans med Intermezzon – men våra interna avdelningar har också varit mycket involverade i framtagningen av material och på så sätt har vi ytterligare förstärkt engagemanget internt. Detta är något jag varmt rekommenderar, säger Anna Granditsky.

Det nära samarbetet betyder mycket när över 600 medarbetare ska få relevant träning – det krävs utbildningar som inte skjuter över målet eller bara skrapar på ytan. Anna Granditsky ser tillbaka på en process som krävt sin insats men gett mycket tillbaka.

– Det krävs intern projektledning från dig som uppdragsgivare för att lyckas, men man får otroligt bra och nära stöttning från Intermezzon, säger hon.

Som namnet Bonnier Palms avslöjar är det Intermezzons plattform Palms som är motorn i Bonnier News Sales utbildningssatsning.

– Det finns många fördelar med Intermezzons plattform. Den är både interaktiv och lätt att använda men samtidigt ger den också alla möjligheter att följa upp medarbetarnas progress i de kurser och material som finns tillgängligt, säger Anna Granditsky.

Kontakta oss

Vill du veta mer eller göra en beställning? Inga problem, skicka ett meddelande så hör vi av oss direkt!