❮   Referenser

Hemglass satsar på upplevelsen med digital utbildning

Alla har hört melodin och vet vad den betyder.
Vi tänker på sommar och glass när vi hör Hemglass bilar i vårt område. Bli inte förvånad om Hemglass-säljarna numera är extra slipade – de har alla gått en utbildning som vi producerat. 

Hemglass är ett företag som växer rejält i antalet anställda under sommarhalvåret. Ett hundratal personer under vintern blir mångdubbelt fler när solen börjar titta fram och glassuget ökar. Många säsongsarbetare kommer tillbaka år efter år men det är också många nya ansikten. Dessutom återfinns Hemglass hos olika franchisetagare över hela landet.

Period

2020 – 2021

Omfattning

400 medarbetare
varav 300 säsongsarbetare

Z

Resultat

Gladare, vänligare och mer engagerat kundbemötande

Det här upplägget gör det lättare för oss att jobba mer enhetligt och att vi alla har fokus på det som är viktigast – att ta hand om kunden och bjuda på en upplevelse som skapar återköp och lojalitet.

Michael Kinberg
Försäljningschef för Hemglass Norr

Tveka inte! Genomför och låt viktiga processer bli budbärare.

Fredrik Schildt
Försäljningschef för Hemglass Syd

Så gjorde vi

Hemglass tidigare utbildning hade gått i graven och de såg behovet av att ta fram en ny som bygger på Hemglass säljprocess som den ser ut idag. En e-learning blev då lösningen för att se till att alla anställda skulle få samma utbildning om Hemglass och hur deras säljprocess går till. Tillsammans med coachen Villgott får Hemglass anställda gå igenom det viktigaste i jobbet. Hur de kör tryggt och säkert, hur de packar in glassen i bilen och framför allt – hur de ger kunderna en så bra upplevelse som möjligt.

I utbildningen får deltagaren bland annat möta kunder och välja vad de vill säga. Svarar man fel kommer coach Villgott in i bild och berättar vad som hade varit ett bättre sätt. Svarar man rätt blir det däremot en och annan glass såld.

Utbildningen lanserades under april 2020 och har tagits emot väldigt positivt, vilket inte minst märks på hur många som går färdigt den.

Bakom kulisserna

Kontakta oss

Vill du veta mer eller göra en beställning? Inga problem, skicka ett meddelande så hör vi av oss direkt!