❮   Referenser

Uppväxling med ambitiöst utbildningsprogram

Bonnier News har Sveriges starkaste och trovärdigaste varumärken inom media som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenska Dagbladet och en rad lokala dagstidningar liksom online-tv, livstilsmagasin med mera. Men liksom hela branschen står Bonnier News inför stora utmaningar då medielandskapet ständigt ritas om.

Med en ny annonsstrategi, smarta nya produkter inom annonsering online, kreativ budskapskommunikation och nytänkande som varudistribution genom tidningsutdelningen, Early Bird, har Bonnier News Sales växlat upp.

Uppdraget till Intermezzon var att föra ut budskapet till samtliga Bonnier News Sales medierådgivare från norr till söder. Lär medierådgivarna vad Bonnier News erbjuder så de kan visa sina kunder hur de kan få hjälp på bästa sätt.

Period

2020 – 2021
(pågående)

Omfattning

650 medierådgivare inom Bonnier News Sales

4000+ medarbetare inom Bonnier News har tillgång till valda delar

Z

Resultat

Utbildningsinsatsen sammanföll med rekordår för Bonnier News där rörelseresultatet ökade med 436 miljoner kronor.

Intermezzon har varit en stark och kompetent partner under Bonnier News Sales utveckling och implementering av kompetensplattformen Bonnier Palms. Vi har snabbt fått ett högt internt engagemang kring plattformen och den pedagogiska strukturen gör att våra medarbetare har lätt att ta till sig våra interna utbildningar.

Anna Granditsky
Anna Granditsky
Annons- och strategichef på Bonnier News Sales

Så gjorde vi

En läroresa i många steg. Genom ett ambitiöst utbildningsprogram får medierådgivarna efter en välkomnande onboarding lära sig om medielandskapet, marknadsföringens grunder och inte minst Bonnier News Way of Sales – hur de agerar när de möter kunder och presenterar Bonnier News olika erbjudanden. Det här är en säljprocess som bygger på lång erfarenhet och forskning och effektiviserar säljarbetet – efter bara tre till fem dagar ska medierådgivaren veta om det är go eller no go på affären.

Interaktiv teori och simulerade möten ser till att medierådgivarna både får till sig rätt kunskap men också får träna på den i realistiska scenarion.

Vad säger medarbetarna på Bonnier News Sales?

Det är väldigt pedagogiskt upplägg och lagom med information i varje del. Det gör det enklare att förstå, vilket jag tycker är kanon!

Säljprocessen med det virtuella mötet var både knivig och lärorik, fick göra om den flera gångerr men det var väldigt logisk när man tog det lite lugnare och läste ordentligt. Jättebra!

Vill ni också växla upp?

Prata med Christopher Stolpe om hur ni tar fram en lärresa för er säljorganisation!