❮   Referenser

Uppväxling med ambitiöst utbildningsprogram

Bonnier News har Sveriges starkaste och trovärdigaste varumärken inom media som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenska Dagbladet och en rad lokala dagstidningar som Nerikes Allehanda, Gefle Dagblad, VLT,  liksom online-tv, livstilsmagasin med mera. Liksom hela branschen verkar Bonnier News i ett medielandskap som ständigt ritas om.

Med en ny annonsstrategi, smarta nya digitala produkter, kreativ budskapskommunikation och nytänkande som varudistribution genom tidningsutdelningen, Early Bird, har Bonnier News Sales växlat upp.

Uppdraget till Intermezzon var att föra ut budskapet till samtliga Bonnier News Sales medarbetare från norr till söder. Lär medarbetarna vad Bonnier News erbjuder så de kan visa sina kunder hur de kan få bästa möjliga effekt av sin marknadsföring.

Period

2020 – fortgående

Omfattning

650 medierådgivare
 inom Bonnier News Sales

5300+ medarbetare
inom Bonnier News

Z

Resultat

Satsningen bidrog till ett rekordår för Bonnier News 2021 då rörelseresultatet ökade med 436 miljoner kronor, 2022 nådde det 884 miljoner.

Intermezzon har varit en stark och kompetent partner till Bonnier News Sales under vår utveckling och implementering av kompetensplattformen Bonnier Palms. Vi har snabbt fått ett högt internt engagemang kring plattformen och den pedagogiska strukturen gör att våra medarbetare har lätt att ta till sig våra interna utbildningar.

Anna Granditsky
Anna Granditsky
Försäljningschef på Bonnier News Sales Local

Så gjorde vi

En läroresa i många steg. Genom ett ambitiöst utbildningsprogram får medarbetarna efter en välkomnande onboarding lära sig om medielandskapet, marknadsföringens grunder och inte minst Bonnier News Way of Sales – hur de agerar när de möter kunder och presenterar Bonnier News olika erbjudanden. Det här är en säljprocess som bygger på lång erfarenhet och forskning och effektiviserar säljarbetet – efter bara tre till fem dagar ska medierådgivaren veta om det är go eller no go på affären.

Interaktiv teori och simulerade möten ser till att medierådgivarna både får till sig rätt kunskap men också får träna på den i realistiska scenarion.

Vad säger medarbetarna på Bonnier News Sales?

Det är väldigt pedagogiskt upplägg och lagom med information i varje del. Det gör det enklare att förstå, vilket jag tycker är kanon!

Säljprocessen med det virtuella mötet var både knivig och lärorik, fick göra om den flera gånger men det var väldigt logisk när man tog det lite lugnare och läste ordentligt. Jättebra!

Kontakta oss

Vill du veta mer eller göra en beställning? Inga problem, skicka ett meddelande så hör vi av oss direkt!