Hemglass satsar på upplevelsen med digital utbildning

10 Jun | 2020

Alla har hört melodin och vet vad den betyder. Vi tänker på sommar och glass när vi hör Hemglass bilar i vårt område. Bli inte förvånad om förarna i år är extra slipade – de har alla gått en utbildning som Intermezzon producerade under våren.
Hemglass är ett företag som växer rejält i antalet anställda under sommarhalvåret. Ett hundratal personer under vintern blir mångdubbelt fler när solen börjar titta fram och glassuget ökar. Många säsongsarbetare kommer tillbaka år efter år men det är också många nya ansikten. Dessutom återfinns Hemglass hos olika franchisetagare över hela landet. En e-learning blev då lösningen för att se till att alla anställda skulle få samma utbildning om Hemglass och hur deras säljprocess går till.
– Vår tidigare utbildning hade gått i graven och vi såg behovet av att ta fram en ny som bygger på Hemglass säljprocess som den ser ut idag, berättar Michael Kinberg som är försäljningschef för Hemglass Norr. 

I utbildningen får deltagaren bland annat möta kunder och välja vad de vill säga. Svarar man fel kommer coach Villgott in i bild och berättar vad som hade varit ett bättre sätt. Svarar man rätt blir det däremot en och annan glass såld.

– Vi ville få en känsla av gamification och att deltagaren skulle få både uppmuntran och feedback och det har vi lyckats med, berättar Michael Kinberg.

Han ser stora fördelar med e-learningformatet för ett företag som bedrivs genom franchise och är utspridda på flera orter.

– Det här upplägget gör det lättare för oss att jobba mer enhetligt och att vi alla har fokus på det som är viktigast – att ta hand om kunden och bjuda på en upplevelse som skapar återköp och lojalitet.

Nu när ni varit med och producerat en introduktionsutbildning, har ni några tips till andra i liknande situation som ni?

– Tveka inte! Genomför och låt viktiga processer bli budbärare, uppmanar Fredrik Schildt.

Så hur det gått för Hemglass den här våren?

– Vi har verkligen haft högtryck, berättar Fredrik Schildt. Många uppskattar smidigheten med att handla direkt från bilen och utanför dörren. Vi ser att flera nya kunder har hittat ut till bilen och det tycker vi är väldigt trevligt.