”DC var lite som att komma hem”

16 sep | 2022

profilbild-simone-grund

Hon har hunnit vara NHL-reporter med bas i Washington DC och läst kreativt skrivande i London. Simone Grund är utbildad journalist, copywriter och manusförfattare och är det senaste tillskottet till Intermezzons team.

– Jag gillar att bryta mot dramaturgins regler, testa nya grepp och se vad som händer, säger Simone.

I mitten på augusti gjorde Simone Grund sina första dagar på Intermezzon och har många intryck att sortera efter den första månaden.

– Jag har lärt mig massor om bänkskivor, säger hon med ett skratt och syftar på den produktutbildning som varit hennes första projekt.
– Mitt första intryck av Intermezzon är det är ett väldigt härligt, engagerat, och kompetent gäng som jobbar här.

På frågan vad hon tror hon kan tillföra märks det vad hon har gått för utbildningar.

– Storytelling är min styrka. Jag vill göra välstrukturerade och lättförståeliga utbildningar där deltagaren sugs fast i berättandet. Och så gillar jag också att vara lite experimentell.

Hur var det nu med livet som NHL-reporter i USA:s huvudstad?

– Jag läste journalistik och marknadsföring i Washington DC, jobbet som NHL-reporter var ett sidogig. Antagligen det bästa extrajobb jag haft – att ha fribiljett till världens bästa hockey en hel säsong var oerhört lyxigt!

Staden Washington DC har hon fortfarande varmt om hjärtat.

– Att flytta till DC var lite som att komma hem. Om Göteborg är en liten storstad är DC en storstad som känns liten. Det är inte så mycket skyskrapor, långt ifrån New Yorks betongdjungel. DC känns familjärt och mysigt och är en väldigt fin stad att promenera i.

Simone har sällan stått still, det har varit flera vändor utomlands och CV:t har ständigt fyllts på med nya utbildningar. Senaste utbildningen var lämpligt nog manusförfattare och innehöll även en praktikperiod på Nordisk Film.

– Ett utbildningsmanus kontra ett filmmanus är så klart annorlunda, samtidigt som mycket är likt. Intermezzons utbildningar är ofta dialogdrivna med stor del storytelling. Precis som med ett filmmanus behöver du hitta en röd tråd som du följer. Även om det är lärande så berättar du en historia. Det finns fördomar om att digitala utbildningar ska vara tråkiga, men vi jobbar mycket för att de istället ska vara kul och engagerande. Det finns verkligen utrymme att vara kreativ.

 

Mediehuset som la i en ny växel

Mediehuset som la i en ny växel

En tuff marknad där gamla sanningar ständigt utmanas. Ett traditionsrikt mediehus med blicken mot nya möjligheter. Och en digital plattform där medarbetarna...

läs mer
Clare Nordenberg

Vill ni ha en utbildning skräddarsydd för er organisation?

Era medarbetare kan få den kunskap som behövs i just deras yrkesroll.