Stoner rock-sångare förstärker Intermezzons systemutveckling

7 feb | 2017


Under hösten välkomnade vi Timothy Griffiths till vårt team av systemutvecklare.

Intermezzon utvecklar PALMS 3, ett av världens kanske bästa system för mätning och uppföljning av resultat, aktiviteter och kompetens. Dessutom har vi startat utvecklingen av nästa generations författarverktyg för e-Simulering och e-Learning. För att vi ska klara av allt detta behövde vi en person med rätt utbildning, tung erfarenhet och hög kompetens inom systemutveckling. Det var svårt att hitta, men till slut fann vi honom i Karlstad. Timothy Griffiths veckopendlar till Göteborg, vilket vi är mycket tacksamma för. Tim jobbar med utveckling åt bland annat SKF, Perstorp, NetOnNet, Eika, Resurs Bank och Kjell & Company.

Vad har du gjort innan du började på Intermezzon?

– Jag har haft en skapligt lång karriär inom IT, som bland annat IT-samordnare, IT-pedagog och CRM-konsult. (CRM står för Customer Relationship Management)

Vad var det som lockade med Intermezzon?

– Framförallt att få vara med om att utveckla en produkt in-house där vi själva bestämmer system-scope.

Vad ledde dig in på din nuvarande yrkesbana?

– Jag har alltid haft ett intresse för IT och systemdesign och har samlat mig en väldig bredd inom branschen. Jag utbildade mig faktiskt till projektledare för att knyta ihop alla mina färdigheter och erfarenheter, men det har visat sig att mina kunskaper som systemvetare är mer eftertraktade.

Vad har du för andra talanger?

– Om man ska tro andra, så är jag riktigt bra på att sjunga, säger Timothy som bland annat sjunger i bandet Haddock som spelar tung stoner rock. Jag gillar annars att skapa ordning från kaos och tror och hoppas att jag har blivit rätt duktig på det med åren.